(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Kapr na šalvěji aneb proč nejíst kapra jen na Vánoce :-)
Potřebné ingredience
kapr, anglická slanina, lístky šalvěje, máslo, smetana, sůl, pepř, česnek
Postup přípravy
Tento skvělý recept jsem získala od svého kamaráda rybáře-gurmána! Jídlo je to naprosto fantasticky chutné a jednoduché. A proto kapra můžeme jíst celoročně nejen jako vánoční řízek :)
Kapra si připravíme alespoň den předem. Naporcovaného naložíme přes noc do mléka, aby se zbavil slizu a vůně bahna :)
Druhý den kapra omyjeme, osušíme, posolíme, popeříme a potřeme česnekem. Dáme uležet do chladničky alespon na 3 hodiny.
Osmahneme anglickou slaninu, položíme na ni porce uleželého kapra. Posyme sekanou nebo sušenou šalvějí,přidáme vetší kousek másla, lehce podlejeme (ryba trochu vody pustí) a pečeme cca 40 minut na 250 °C. Ke konci pečení přidáme asi tak 1,5 smetany a necháme otevřený pekáč, aby se maso hezky opeklo.
Jako přílohu podáváme podušenou zeleninu na másle a chléb.
Kapra si připravíme alespoň den předem. Naporcovaného naložíme přes noc do mléka, aby se zbavil slizu a vůně bahna :)
Druhý den kapra omyjeme, osušíme, posolíme, popeříme a potřeme česnekem. Dáme uležet do chladničky alespon na 3 hodiny.
Osmahneme anglickou slaninu, položíme na ni porce uleželého kapra. Posyme sekanou nebo sušenou šalvějí,přidáme vetší kousek másla, lehce podlejeme (ryba trochu vody pustí) a pečeme cca 40 minut na 250 °C. Ke konci pečení přidáme asi tak 1,5 smetany a necháme otevřený pekáč, aby se maso hezky opeklo.
Jako přílohu podáváme podušenou zeleninu na másle a chléb.
Podáváme např. s chlebem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
greenova
(upraveno)
4. 6. 2011, 13:40
Dnes jsme to měli k obědu a teda hrozně moc jsme si pochutnali- přesně jak má rád Pohlreich - jednoduchá chuť, kterou konečně nepřebije grilovací kořeni Jen jsem zapomněla na smetanu, ale vůbec mi tam nechyběla a aspoň vynikla vůně šalvěje a chuť angl. slaniny! VYNIKAJÍCÍ